11 Aralık 2009 Cuma

STOCKHOLM - İSVEÇ / SWEDEN


ICE BAR: FARKLI BİR DENEYİM.

ERA EDTA Kongresi için Stockholm’deyiz. Sınırlı zamanımızda hem kongreden hem de Stockholm’den en verimli şekilde yararlanmak için daha Türkiye’de iken planlarımızı yapmıştık.


İnternetten ve Ankaralı gezginler mail grubumuzda daha önce Stockholm deneyimi olanlardan gezilecek görülecek yerler ve bunları en verimli nasıl gezebileceğimiz konusunda yeterli veriyi almıştık. Gezeceğimiz yerler listesinde bulunan Ice Bar’ı şehir haritasında bulamayınca rehberimizden yardım istedik. Rehberimiz de Ice Barın yerini bilmeyince resepsiyona yöneldik. Ve Ice Bar’ın Nordic Sea Hotel içinde yer aldığını, Central Station’un birkaç blok ötesinde olduğunu, rezervasyon yaptırmamız gerektiğini, seansların kırk beş dakikalık olduğunu öğreniyoruz. Ertesi akşam için saat 21.45’e rezervasyon yaptırıyoruz.

Ice Bar deneyimimiz öncesi İzmir’den birlikte geldiğimiz meslektaşlarımızla birlikte Old Town Gamla Stan’da otantik bir restoranda hep birlikte yemek yiyoruz. Saat 21.30 da gruptan ayrılıp ben ve eşim, Dr.Berkant Akbulak ve eşi Dr. Müge Akbulak, Dr. Belgin KALKAN ve Dr. Berna Sılav altı kişilik grup –restoranla Ice Bar’ın arasındaki mesafeyi kestiremediğimiz için- taksi çağırıp taksiyle Nordic Sea Hotel’e gidiyoruz.
Ice Bar, otelin lobisinin arka kısmında yer alıyor. Önce rezervasyonumuzu kontrol ediyorlar. Sonra hazırlanma odası diyebileceğimiz bir ara odaya alıyorlar ve burada üstümüze pelerin tarzında bir giysi ve eldivenler veriyorlar. Bunları giyinip grup olarak hazır olunca diğer kapıyı açıp salon kısmına alıyorlar.

Salon yaklaşık 40 – 50 m2 büyüklüğünde duvarları Kuzey Denizinden getirilen kalıp buzlarla yapılmış, ortasında birkaç adet buzdan kokteyl masasının, duvar kenarlarında buzdan oturma gruplarının olduğu küçük bir mekân Oturma gruplarının üstünde koyun postları var. Yine buzdan yapılmış bara yaklaşıp siparişlerimizi veriyoruz ve ücreti ödüyoruz. Bir içkinin dahil olduğu kırk beş dakikalık seansın ücreti kişi başı 180 kron - yaklaşık 30 YTL-. İçecek olarak Absolut Vodka’nın kullanıldığı kokteyller mevcut. Buz bardan, yine buz kokteyl bardakları içinde rengârenk kokteyllerimizi alıp buzdan kokteyl masasının etrafına diziliyoruz. Bu deneyim hepimiz için çok eğlenceli ve farklı bir deneyim oluyor. Kahkahalarla 45 dakikanın nasıl geçtiğini anlamıyoruz. İçkilerimiz bittiğinde farklı bir deneyim yaşamanın keyfiyle Stockholm caddelerinde keyifle yürüyoruz.

Yazı: Dr.M. Cengiz TÜMER
Fotoğraflar: Dr.Berkant AKBULAK

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder