12 Aralık 2009 Cumartesi

BARCELONA - İSPANYA / SPAIN




FOTOĞRAFLARLA VE DETAYLARLA BARCELONA: BÖLÜM 2



Evet, kaldığımız yerden devam ediyoruz.Mont Guic tepesinden Barcelona limanının genel görünümü. Mont Guic tepesi bir zamanlar Yahudi mezarlığı imiş. 1500 lü yıllarda İspanya Yahudileri ülkelerinden kovduğunda buradaki mezarlığı da yok etmiş. Yakın zamanda günah çıkaran İspanyollar bu tepeyi yeniden düzenleyerek Mont Guic adını vermişler. Burada İspanyol köyü olarak adlandırılan, ispanyadaki ünlü binaların 1/2 boyutundaki kopyalarının bulunduğu mekan, Olimpiyat stadı ve kültürel yapılar mevcut


Akşam yemeklerinden birini aldığımız bir mekan

İspanyol meydanında hafta sonu akşamları düzenlenen ses ışık ve su gösterilerinden...
İspanyol "Mısır Çarşısının" içinden detaylar

Gotik mahalle

Picasso müzesinin girişi



İspanyol köyünde

Flamenko gecesinden görüntüler.
Bu mekanda izlediğim Flamenko gecesi müthişti. En son sahneye erkek dansçı çıkıyor ve resmen ahşap ağlıyor. Her akşam saat 19.00 ve 21.00 de iki seans olarak düzenleniyor.Daha sonra 2008 yılında İspanya turumuzda, tur şirketinin götürdüğü Costa Bravada'ki Flamenko gecesi bu izlediğimizin yanında ilkokul müsameresi gibi kaldı.

Boğa güreşlerini protesto edenler.

Artık tamamen turistik amaçla yapılan boğa güreşlerini çok sayıda Barcelonalı Arena'nın önünde sessizce protesto ediyorlar..Boğa güreşleri, beni hayal kırıklığına uğrattı. Atlı matador yardımcıları tarafından yorulan boğalara, daha sonra matadorlar tarafından mızraklar saplanıyor. Kan kaybından ayakta duracak hali kalmayan boğalara en sonunda kılıç ile öldürücü darbeyi indiriyorlar. Öldürülen boğa arenanın bahçesindeki mezbahada hemen kesilip parçalanıyor. Boğa güreşine giriş ücreti 20 €. Bu biletle üç güreş izliyorsunuz.

Sizlerle klasik Barcelona turunun dışında farklı ve renkli bir Barcelona'yı paylaşmak istedim.

Yazı ve Fotoğraflar:Dr.M.Cengiz TÜMER

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder